Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.35
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,968.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Selçuk İnan'a 2 maç ceza

PFDK Galatasaray takımın kaptanı Selçuk İnan'a Mersin İdmanyurdu maçında, rakip takım sporcusuna yönelik "şiddetli hareketi" nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

17.09.2015 - Güncelleme : 17.09.2015
Selçuk İnan'a 2 maç ceza

İSTANBUL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray takımın kaptanı Selçuk İnan'a, Kasımpaşa'dan Veysel Sarı'ya, Akhisar Belediyespor'dan Douglas Ferreira'ya ve Çaykur Rizespor'dan Ludovic Sylvestre'a çeşitli cezalar verdi. 

Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Akhisar Belediyespor Kulübü sporcusu Douglas Ferreira'nın Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynanan Gaziantepspor maçında rakibine yönelik "şiddetli hareketi" nedeniyle 3 resmi maç cezası ve 13 bin lira para cezası verildiği kaydedildi.

Selçuk İnan'a 2 maç ceza

Kurul, Galatasaray takımın kaptanı Selçuk İnan'ı, Süper Lig'de 4. hafta oynanan Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu maçında, rakip takım sporcusuna yönelik "şiddetli hareketi" nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edip, 8 bin 500 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.

PFDK tarafından Kasımpaşa'dan Veysel Sarı'nın geçen hafta Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmada, müsabaka hakemine yönelik "sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edilmesine ve 26 bin lira para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Çaykur Rizespor sporcusu Ludovic Sylvestre'a da 13 Eylül Pazar günü oynanan Çaykur Rizespor ile Medicana Sivasspor karşılaşmasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi karşılaşmadan men cezası verilmesi kararlaştırıldı. 

Aynı müsabakada ev sahibi takımın taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratlarda bulunduğu kale arkası dağ tribününe giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kartlarının ev sahibi olacağı ilk maç için bloke edilmesiyle girişlerin engellenmesine karar verildi. 

Antalyaspor ile Eskişehirspor arasındaki maçta da ev sahibi takımın taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratlarda bulunduğu Ceysu maraton tribününe giriş yapan taraftarların, elektronik bilet kartlarının ev sahibi olacağı ilk maç için bloke edilmesine oy birliğiyle onandı.

PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Şaban Bülbül'ün, 13 Eylül Pazar günü oynanan 1461 Trabzon ile Adana Demirspor maçında, müsabaka hakemine ve ve rakip takım teknik sorumlusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 51 gün hak mahrumiyeti ve 28 bin lira para cezası aldı.

Aynı müsabakada 1461 Trabzon Kulübü idarecisi Nihat Demir'in de rakip takım teknik sorumlusuna yönelik hakareti nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira para cezası verildi.

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak'ın geçen haftaki Boluspor-Karşıkaya maçında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Kurul ayrıca ev sahibi kulübün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 7 bin 500 lira para cezasına almasına ve maraton tribününe giriş yapan seyircilerin, elektronik bilet kartlarının ev sahibi olacağı bir sonraki maç için bloke edilip, girişlerinin engellenmesine karar verildiği bildirildi.

13 Eylül Pazar günü oynanan Samsunspor-Şanlıurfaspor maçında evsahibi takımın taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 7 bin 500 lira, Göztepe ile Giresunspor arasındaki karşılaşmada rakip takımın sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4 bin 500 lira para cezalarıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle onandı.

Muhabir: Esra Duman Tekeli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.