Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,206.04
ETH/USDT
3,587.90
BTC/USDT
71,000.00
BIST 100
9,064.26
Spor, Basketbol, Dünyadan Spor

NBA'de yeni faul kuralı

NBA yönetimi, serbest atışları kötü olan oyunculara taktik faul yapılmasının önüne geçmek için kurallarda bazı değişikliklere gitti.

13.07.2016 - Güncelleme : 13.07.2016
NBA'de yeni faul kuralı

Ankara

ANKARA

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) yönetimi, serbest atışları kötü olan oyunculara taktik faul yapılmasının önüne geçmek için kurallarda bazı değişiklikler yaptı.

NBA'den yapılan açıklamaya göre, lig yönetimi, Orlando Magic ve Los Angeles Lakers'ta oynadığı dönemde rakiplerinin savunmakta zorlandığı eski basketbolcu Shaquille O'Neal'a fazlasıyla uygulandığı için "Hack-a-Shaq" olarak adlandırılan topsuz alandaki taktik faulleri azaltmak için bir bazı kararlar aldı.

NBA Başkan Yardımcısı Kiki Vandeweghe'nin açıkladığı yeni kurallar doğrultusunda, tek serbest atış ve topun kenardan oyuna sokulmasıyla cezalandırılan, 4. çeyrek veya uzatmaların son 2 dakikasında topsuz alanda yapılan fauller için uygulanan kural, 2016-17 sezonundan itibaren her periyodun son 2 dakikasını kapsayacak şekilde genişletilecek.

Savunmanın, şuta kalkan ya da potaya hücum eden oyuncuya, hareketine başlamadan önce yaptığı fauller de tek serbest atış ve topun kenardan oyuna sokulmasıyla cezalandırılacak.

Ayrıca, tehlikeli veya ölçüsüz darbe içeren kasti fauller, artık hakemlerin yorumuna bırakılmaksızın otomatikman centilmenlik dışı faul olarak değerlendirilecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın