Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Teknoloji

BTK Başkanı Sayan: Türkiye'nin cazip bir veri merkezi üssü olması için var gücümüzle çalışıyoruz

BTK Başkanı Sayan, "Ülkemizin dünya tarafından cazip ve tercih edilen bir veri merkezi üssü olması için BTK olarak var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

10.01.2018 - Güncelleme : 10.01.2018
BTK Başkanı Sayan: Türkiye'nin cazip bir veri merkezi üssü olması için var gücümüzle çalışıyoruz

ANKARA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin dünya tarafından cazip ve tercih edilen bir veri merkezi üssü olması için BTK olarak var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Sayan, BTK'da düzenlenen İnternet Yer Sağlayıcıları Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dijital dünyada söz sahibi olması gerektiğini, sektörün Türkiye'de güçlenmesinin hem ülke güvenliği hem de katma değer yaratması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Sektörün faydalanacağı değişiklikleri ve teşvikleri yapmaya hazır olduklarını dile getiren Sayan, Türkiye'nin dünya tarafından cazip ve tercih edilen bir veri merkezi üssü olması için BTK olarak var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Sayan, 15 Temmuz darbe girişiminde elektronik haberleşme sektörünün altyapılarının da hedef alındığını hatırlatarak, "FETÖ'nün, işgal girişiminin ilk anlarında bu kurumları ele geçirmeye çalışması, iletişim ağlarına müdahale edip ülkeyi iletişim karanlığına boğmaya kalkışması stratejik olarak sektörün önemini ortaya koymakta." diye konuştu.

Sektörün tüm paydaşları arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi hedeflendiklerini söyleyen Sayan, "Taleplerinizin en üst mercilerde değerlendirmeye alınacağından kuşkunuz olmasın. Mevzuat değişikliği gerekiyorsa, değişikliğe ilişkin çalışmaların da başlatılabileceğini şimdiden söyleyebilirim." dedi.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın