Teknoloji

Çin'de 242 milyon yıllık sürüngen fosili bulundu

Çin'de 242 milyon yıl önce yaşamış bir deniz sürüngenine ait fosil bulundu. İskoçya'daki Ulusal Müze'den Paleontolog Dr. Fraser, "Bu bilinen ilk vejeteryan deniz sürüngeni olabilir." dedi.

07.05.2016 - Güncelleme : 08.05.2016
Çin'de 242 milyon yıllık sürüngen fosili bulundu

ANKARA

Çin'de 242 milyon yıl önce yaşamış bir deniz sürüngenine ait fosil bulundu.

Çun Li Omurgalılar Paleontolojisi ve Paleoantropoloji Enstitüsünden bilim adamları, Çin'in Yunnan eyaletinde gün ışığına çıkarılan fosilin, 242 milyon yıl önce yaşamış timsah büyüklüğünde bir deniz sürüngenine ait olduğunu belirtti.

Paleontologlar, fosili bulunan canlının çekice benzer bir kafa yapısına sahip olduğunu ve sürüngenin su bitkileriyle beslendiğinin tahmin edildiğini kaydetti.

"Bilinen ilk vejeteryan deniz sürüngeni olabilir"

Fosil örneklerini inceleyen İskoçya'daki Ulusal Müze'den Paleontolog Dr. Nick Fraser, "İncelediğimiz canlı, çok tuhaf bir kafa şekline sahip. Otobur deniz sürüngenleri çok nadirdir. Bu şimdiye kadar bilinen ilk vejeteryan deniz sürüngeni olabilir" ifadesini kullandı.

Araştırmanın sonuçları Science Advances dergisinde yayımlandı.

Muhabir: Emel Öz Gözellik


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.