Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.50
BTC/USDT
69,811.00
BIST 100
9,093.34
Teknoloji

NASA'dan canlı bağlantıyla İzmir'deki öğrencilere uzay dersi

NASA'da görev yapan Türk bilim insanı Dr. Yıldız, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün projesiyle kent genelindeki 100 okulda öğrenim gören lise öğrencilerine video konferans yöntemiyle ders verdi.

Eşber Ayaydın  | 17.10.2017 - Güncelleme : 17.10.2017
NASA'dan canlı bağlantıyla İzmir'deki öğrencilere uzay dersi

Izmir

İZMİR

Uzay araştırmalarını merak eden lise öğrencileri, video konferans yoluyla NASA'da görev yapan Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız'dan astrofizik dersi aldı. 

İzmir kent merkezi ve 30 ilçedeki 100 okulda öğrenim gören lise öğrencilerinin katıldığı programda Dr. Yıldız, astronomi ve uzay bilimleri alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mars'a gitme hedeflerini içeren projeler hakkında bilgi aktaran Yıldız, projelerin zaman almasının nedeninin oraya gidecek insanların yaşam fonksiyonlarının devam etmesini sağlamak olduğunu anlattı.

NASA'nın 2035, özel bir şirketin ise 2025 yılında Mars'a gitmeyi planladığını anlatan Yıldız, "Bizim için önemli olan Mars'a insanın canlı olarak gitmesini sağlamak." dedi.

Video konferansa İl Müdürlüğü binasından bağlanan Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi de ders sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ilk kez yaptıkları bu uygulamanın farklı kurumlardan bağlantılarla devam edeceğini bildirdi.

Yahşi, "100 okulumuzda uzayı merak eden 3 bini aşkın lise öğrencimize canlı yayın yapıyoruz ve Türk bilim insanlarıyla buluşturuyoruz. Türk bilim insanlarıyla buluşturarak ilham almalarını ve onları model olarak görmelerini sağlıyoruz." dedi. 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.