Büyükelçilerin gözünden Türkİye

İngiltere Büyükelçisi Moore: 15 Temmuz'da Türk hükumetini tereddütsüz destekledik

Büyükelçi Moore,"15 Temmuz gecesi, çok erken ve tereddütsüz şekilde Sayın Cumhurbaşkanı'nı ve Türk hükümetini destekledik. Çünkü Türk hükümeti haklıydı." dedi.

01.06.2017 - Güncelleme : 01.06.2017
İngiltere Büyükelçisi Moore: 15 Temmuz'da Türk hükumetini tereddütsüz destekledik

AYDIN

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "15 Temmuz gecesi, çok erken ve tereddütsüz şekilde Sayın Cumhurbaşkanı'nı ve Türk hükümetini destekledik. Çünkü Türk hükümeti haklıydı." dedi.

Moore, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Koçak, Türkiye ve İngiltere arasında tarihi, köklü ilişkilerin bulunduğunu anlattı.

İngiliz vatandaşlarının Aydın’ı çok sevdiğini, Didim ilçesi başta olmak üzere bin 660 İngiliz vatandaşın kentte ikamet ettiğine işaret eden Koçak, bu kişlerin iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü vurguladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde İngiltere’nin Türkiye’nin yanında yer aldığını ifade eden Koçak, "Tavırlarını net bir şekilde ortaya koyması bizim açımızdan çok önemliydi. Demokrasiyle ilgili istikrarlı duruşunu 15 Temmuz sonrasında da gösterdi. FETÖ terör örgütü ile mücadelemizi daha ileri noktalara getirdi. Bunu bütün Türk milleti ve hükumetimiz takdirle karşıladı." dedi.

"Çok iyi bir komutandı"

Vali Koçak, şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’la Mardin’de görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığını belirterek, "Çok iyi bir komutandı. Teröre karşı her alanda son derece insan sevgisiyle dolu bir askerdi. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

"15 Temmuz'da Türk hükumetini tereddütsüz destekledik"

Richard Moore de Aydın'ı ziyaret etmekten ve Aydın'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Didim'de ikamet eden İngiliz vatandaşlarının çok huzurlu olduğunu vurgulayan Moore, vatandaşlarına Türk halkıyla kaynaşmaları konusunda önerilerde bulundu.

Moore, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek, "15 Temmuz gecesi, çok erken ve tereddütsüz şekilde Sayın Cumhurbaşkanını ve Türk hükümetini destekledik. Çünkü Türk hükümeti haklıydı." dedi.

Ziyarette Vali Koçak, Büyükelçi Moore'a Aydın'ın yöresel ürünlerinden oluşan bir paketi takdim etti.

Muhabir: Ferdi Uzun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.