Gündem, Çanakkale Zaferi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'nin seneyi devriyesindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale'nin seneyi devriyesindeyiz. 1915'te ecdadımızın orada yedi düvele karşı nasıl bir mücadele sergilediğinin en somut örneği oldu" dedi.

Enes Duran  | 18.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'nin seneyi devriyesindeyiz

Ankara

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünce Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla hazırladığı, "1915 Bir Hilal Uğruna" adlı temsili izledi.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ATO Congresium'da gerçekleştirilen temsil gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan eserde emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerini etti.

Eserin sanallıktan uzak, çok doğal ve gerçekçi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Çanakkale'nin seneyi devriyesindeyiz. 1915'te ecdadımızın orada yedi düvele karşı nasıl bir mücadele sergilediğini en somut örneği oldu. Genç kuşaklar hele hele bugünün nesillerinin, işte orada lise mezunu yavrularımızın o savaşta nasıl yer aldıkları, rol aldıkları çok çok önemli. Bundan dolayı bu eseri inşallah devam ettirmemizde fayda olacak. Bu başarının farklı eserlerle de devamını diliyorum" diye konuştu.

Gösterime, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal katıldı.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın