Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,548.70
BTC/USDT
70,399.00
BIST 100
9,094.23
Dünya

Almanya-İsrail denizaltı anlaşmasında yolsuzluk iddiası

İsrail polisi, Almanya ile yapılan denizaltı anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle beş İsrailli yetkiliyi gözaltına aldı.

03.09.2017 - Güncelleme : 04.09.2017
 Almanya-İsrail denizaltı anlaşmasında yolsuzluk iddiası

KUDÜS

İsrail polisinin, Almanya ile yapılan denizaltı anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle beş İsrailli yetkiliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail'de yayım yapan Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, Almanya ile yapılan denizaltı anlaşmasında yolsuzluk iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Eliezer Marom ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski ofis sorumlusunun da yer aldığı beş kişi gözaltına alındı.

Sanıkların, Tel-Aviv'in kuzeyindeki Lod kentinde sorgulandığı belirtildi.

İsrail'in Almanya'dan satın aldığı denizaltılarla ilgili anlaşmalarda yolsuzluk yapılıp yapılmadığının ortaya çıkarılması için geçen şubat ayında soruşturma açılmasına karar verilmişti.

Alman Spiegel dergisinde 2 Temmuz'da yer alan haberde, gizli kararlar alan Federal Güvenlik Konseyinin (Bundessicherheitsrat), Thyssen-Krupp şirketinin, Kiel kentinde inşa etmek istediği ve nükleer başlıklı füze taşıyabilen Dolphin (Yunus) sınıfı 3 denizaltının satış anlaşmasına onay verdiği ifade edilmişti.

Bu anlaşmanın gölgesinde İsrail'de yolsuzluk iddialarının bulunduğuna işaret edilerek, Netanyahu'nun avukatının aynı zamanda İsrail'de Thyssen Krupp'un hukuk danışmanlığını yaptığı kaydedilmişti. Bu durumun, İsrail ordusuna rağmen Netanyahu'nun bu anlaşmayı istemesine bir cevap teşkil edebileceği aktarılmıştı.

Muhabir: Daniel Gallego

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın