Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,534.90
BTC/USDT
69,956.00
BIST 100
9,138.22
Dünya

Goran Hareketi lideri Mustafa toprağa verildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde dün hayatını kaybeden Goran Hareketi lideri Mustafa, Süleymaniye'de düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı.

20.05.2017 - Güncelleme : 20.05.2017
 Goran Hareketi lideri Mustafa toprağa verildi

Arbil

ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) dün hayatını kaybeden Goran (Değiişim) Hareketi lideri Noşirvan Mustafa, Süleymaniye'de düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı.

Mustafa'nın naaşı Süleymaniye kentindeki Goran Hareketi parti merkezinin de yer aldığı Zergete Tepesi'nde düzenlenen resmi törenin ardından toprağa verildi.

IKBY'deki önemli siyasi aktörlerinden biri olan Mustafa'nın cenaze törenine Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul ve politbüro üyeleri, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, İslami Toplum Partisi (Komela) lideri Ali Bapir, Irak Ulusal Koalisyonu Başkanı Ammar el-Hakim ve çok sayıda Goran Hareketi destekçisi katıldı.

Törende okunan Kuran-ı Kerim'in ardından siyasi parti temsilcileri, Mustafa'nın siyasi duruşuna ilişkin birer konuşma yaptı.

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Hacı burada yaptığı konuşmada, Mustafa'nın siyasi hayatı hakkında kısa bir bilgi verdi ve kurduğu partinin esasları üzerinde yürümeye devam edeceklerini söyledi.

KDP'den üst düzey sorumlu yok

IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'ni (KDP) temsilen herhangi bir üst düzey sorumlunun cenaze töreninde yer alamaması ise dikkati çekti.

Yaşanan siyasi çekişmeler nedeniyle Goran ve KDP arasındaki ilişkiler son yıllarda oldukça kötü bir seviyeye gelmişti.

KYB'nin kurucuları arasında da yer alan Mustafa dün 73 yaşında Süleymaniye kentindeki evinde hayatını kaybetmişti.

Muhabir: İdris Okuducu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın