Dolar
32.35
Euro
34.89
Altın
2,220.20
ETH/USDT
3,555.10
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

İsrail İçişleri Bakanı Deri'den 'erken seçim' açıklaması

İsrail İçişleri Bakanı Deri, Başbakan Netanyahu'nun hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle istifa etmesi halinde erken seçime gidileceğini söyledi.

13.01.2017 - Güncelleme : 13.01.2017
 İsrail İçişleri Bakanı Deri'den 'erken seçim' açıklaması

KUDÜS

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle istifa etmesi halinde erken seçime gidileceğini belirtti.

Netanyahu'nun polis tarafından iki kez sorgulanmasına neden olan yolsuzluk soruşturması ülkede erken seçim tartışmasını da beraberinde getirdi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanı Deri, Netanyahu'nun istifa etmeyi seçmesi ya da buna mecbur kalması halinde yeni hükümet kurma girişiminde bulunmanın bir anlamı olmayacağını söyledi.

Gazetenin haberine göre Deri, yakın çevresindeki kurmaylarıyla yaptığı istişarede Netanyahu'nun istifa etmesi durumunda ülkenin erken seçime gideceğini ifade etti.

Bölgesel İşbirliği Bakanı Tzachi Hanegbi ise Netanyahu'ya, geçmişteki başbakanlardan Ehud Olmert'e yapıldığı gibi yolsuzluk iddialarından dolayı istifa etmesi için baskı yapılmayacağını dile getirdi.

İsrail medyasındaki haberlere göre, anamuhalefetteki Siyonist Kamp'ın lideri İzak Herzog da Maliye Bakanı ve Kulanu (Hepimiz) Partisi lideri Moşe Kahlon ile Netanyahu'nun istifa etmesi durumunda yeni koalisyon kurma çalışmalarını değerlendirdi. 

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.