Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,214.63
ETH/USDT
3,577.90
BTC/USDT
70,885.00
BIST 100
9,056.87
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Amacımız, ihtilafı provoke etmek değil önlemek

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya ile askere asker, tanka tank, uçağa uçak eşleşmeyeceğiz. Amacımız, ihtilafı provoke etmek değil önlemek." dedi.

16.02.2017 - Güncelleme : 16.02.2017
 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Amacımız, ihtilafı provoke etmek değil önlemek Fotoğraf: AA/Dursun Aydemir

BRÜKSEL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın Kuzey Atlantik Konseyi oturumu sonrasında açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, caydırıcılık amacıyla Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya sevk edilen çok uluslu birliklerin durumunun ele alındığına dikkati çekerek, bu kuvvetlerin haziran ayına kadar tam operasyonel hale gelmesinin beklendiğini, bu birliklerin bölgeye gönderilmesinin olası saldırganlıklara karşı NATO'nun birlik ve kararlılığını net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

NATO mevzilenmesinin savunma amaçlı ve ölçülü olduğunu anlatan Stoltenberg, "Rusya ile askere asker, tanka tank, uçağa uçak eşleşmeyeceğiz. Amacımız, ihtilafı provoke etmek değil önlemek." ifadelerini kullandı.

Karadeniz'e ilave tedbir

Stoltenberg, Karadeniz'de NATO'nun deniz kuvvetlerini artırmak için iki ilave tedbir almakta anlaşıldığını, NATO'nun Karadeniz'de artırılacak varlığıyla, eğitim, tatbikat, durumsal farkındalık ve deniz koordinasyon fonksiyonlarının güçlendirileceğini belirtti.

Karadeniz'e Türkiye ve Romanya gibi NATO üyesi ülkelerin sınırı olduğunu anımsatan Stoltenberg, "NATO deniz kuvvetlerimiz daha sık Karadeniz'e gidecek ve müttefiklerle tatbikatlar yapacak. Karadeniz varlığımızın artacak olması provokasyon veya tansiyonu artırmayı amaçlamıyor. Bu, NATO'nun geniş anlamda savunma ve caydırıcılığının artırılmasıyla ilgili." diye konuştu.

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın