Dünya

Yunanistan Başbakanı Çipras: Avrupa'ya düzensiz göç akışını önlemek konusunda kararlıyız

Yunanistan Başbakanı Çipras, Avrupa'ya düzensiz göç akışını önlemek konusunda son derece kararlı olduklarını belirterek, "Bu konudaki irademiz kesinlikle tamdır" dedi.

Sinan Polat  | 08.03.2016 - Güncelleme : 09.03.2016
 Yunanistan Başbakanı Çipras: Avrupa'ya düzensiz göç akışını önlemek konusunda kararlıyız

Izmir

İZMİR

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa'ya düzensiz göç akışını önlemek konusunda son derece kararlı olduklarını belirterek, "Bu konudaki irademiz kesinlikle tamdır" dedi.

Çipras, Türkiye'nin ev sahipliğinde İzmir'deki Başbakanlık ofisinde yapılan Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Toplantısı'nın ardından Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çipras, görüşmelerde sığınmacı krizinin de gündeme geldiğini belirterek, başka bir ülkede daha iyi hayat bulmak için yola çıkan göçmenlerin Ege Denizi'nde yaşadıkları dramların her iki ülkenin kültürel değerleri açısından utanç olduğunu vurguladı.

"Bize kimse neyi, nasıl çözeceğimizi dikte edemez. Çözme konusunda son derece kararlıyız" diyen Çipras, kaçak göçleri organize edenlerin kaynaklarını kurutmak için gerekli tüm adımları atmakta kararlı olduklarının altını çizdi.

"Birbirimize tavır alarak bir şey kazanamayacağımızı biliyoruz" ifadesini kullanan Çipras, Suriye'de ilan edilen ateşkesin devam etmesi, barış ve demokrasinin tesis edilmesi, terörün sona erdirilmesi yönündeki çabaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Çipras, iki ülke arasındaki geri kabul anlaşmasını güncellediklerini de söyledi. Her iki ülkenin de ortak tavır sergileyerek, hukuk çerçevesinde kaçak göçmenlerin Avrupa'ya gitmesine engel olacağını dile getiren Çipras, yasa dışı göçe karşı verdikleri mücadeleyi yoğunlaştırarak sürdüreceklerini belirtti. Çipras, "Bu konudaki irademiz kesinlikle tamdır" dedi. Her iki ülkenin de yaşanan göçmen dramının sorumlusu olmadığını kaydeden Çipras, son derece insancıl bir yaklaşım sergileyerek on binlerce insanı misafir ettiklerini dile getirdi.

Muhabir: Sinan Polat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın