Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.80
BTC/USDT
70,128.00
BIST 100
9,092.04
Dünya

AA, Han Şeyhun katliamı belgelerini UCM'ye sunmuştu

Anadolu Ajansı, BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu raporu ile sarin gazı kullanıldığı doğrulanan Han Şeyhun katliamına ilişkin tanık ifadeleri ve görsellerin yer aldığı dosyayı, 25 Ağustos'ta Uluslararası Ceza Mahkemesine iletmişti.

06.09.2017 - Güncelleme : 06.09.2017
AA, Han Şeyhun katliamı belgelerini UCM'ye sunmuştu

LAHEY/ANKARA/CENEVRE

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib ilindeki Han Şeyhun'da yaptığı kimyasal silah katliamında sarin gazı kullandığını açıkladı.

Rapor, rejimin 4 Nisan'da Han Şeyhun'da yaptığı katliamda sarin gazı kullanıldığını kesinleştirdi

Rejimin kimyasal silah katliamında, en az 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de yaralanmıştı.

AA'nın belgeleri UCM'ye sunulmuştu

Katliamın ertesi günü Han Şeyhun'a giden ve etkisini sürdüren gazdan etkilenen Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin yaptığı haberler, görgü tanıkları ile videolu röportajlar, çektikleri fotoğraf ve görüntüleri içeren 292 sayfalık dosya, Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) 25 Ağustos'ta teslim edilmişti.

Dosyanın bir kopyası, 22 Haziran'da AA'nın İsviçre muhabirleri tarafından Cenevre'de Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu ve Lahey'de KSYÖ'ye ulaştırılmış, bir başka kopya da 5 Temmuz'da BM'nin New York'taki ilgili birimlerine iletilmişti. 

AA ekipleri, katliamın ertesi günü Han Şeyhun'a girerek kimyasal bombanın düştüğü sivil yerleşim alanını görüntülemiş, tanıklar ve kurtarma görevlileriyle röportajlar yapmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın