Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.80
BTC/USDT
69,753.00
BIST 100
9,069.64
Dünya

AB, Barselona'daki terör saldırılarını lanetledi

Avrupa Birliği Komisyonu binasında, Barselona'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, AB kurumlarındaki İspanya ve AB bayrakları yarıya indirildi.

18.08.2017 - Güncelleme : 19.08.2017
AB, Barselona'daki terör saldırılarını lanetledi

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu binasında Barselona'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler ve yaralananlar için saygı duruşunda bulunuldu, AB kurumlarındaki İspanya ve AB bayrakları yarıya indirildi.

Saygı duruşu öncesinde AB Komisyonu binasında konuşan Bölgesel Politikadan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Corina Cretu, "Bir kez daha suçsuz insanlar, teröristlerin korkak ve bağışlanamaz hareketlerinin hedefi oldu. Yaşam biçimimizi hedef alan bu saldırılar bizi bir kez daha vurdu. Üzüntümüzü, yaşadığımız şoku ve destek mesajımızı paylaşmak için bir araya geldik." ifadelerini kullandı.

Dün İspanya'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosundaki İspanya ve AB bayrakları yarıya indirildi.

Bir Belçikalı hayatını kaybetti

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıda 1 Belçika vatandaşının hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Barselona'daki terör saldırısının ardından Belçika'daki Tehdit Analiz Koordinasyon Organizasyonu (OCAM) da ülkedeki durumu tekrar gözden geçirdiğini, terör tehdidi alarmı seviyesinin değiştirilmeyeceğini, 4 üzerinden "3"te tutulmasına karar verildiğini bildirdi.

İspanya'nın Barselona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişi ölmüş, 100 kişi yaralanmıştı. Saldırgan kaçmış, olayı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.,

Muhabir:Şerife Çetin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın