Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.49
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,970.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

AB Komisyonu Başkanı Juncker: Avrupa Ortak Savunma Birliği kurulmalı

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Avrupa’da popülist politikaların sorun yarattığını, güvenliği sağlamak amacıyla Avrupa Ortak Savunma Birliği kurulması gerektiğini söyledi.

14.09.2016 - Güncelleme : 14.09.2016
AB Komisyonu Başkanı Juncker: Avrupa Ortak Savunma Birliği kurulmalı

STRAZBURG 

Strazburg’da devam eden Avrupa Parlamentosu genel kuruluna hitap eden AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, popülizmin sorunları çözmediğini, aksine sorun yarattığını belirterek bu tehlikenin bilincinde olunması gerektiğini vurguladı.

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının endişe ve dedikoduları beraberinde getirdiğine değinen Juncker, "Birleşik Krallık’ın ayrılma talebinin, dedikodu ve karışıklıklara son verme açısından mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde iletilmesi bizi mutlu edecek." ifadelerini kullandı.

Terörizme karşı AB’nin her zamankinden daha dikkatli ve dayanışma içerisinde olması çağrısı yapan Juncker, AB sınırlarının daha iyi korunması gerektiğine değinerek, “2004 yılından beri AB 30 terör saldırısına maruz kaldı, Ekim ayından itibaren 200 yeni Avrupa Sınır Koruma Ajansı (Frontex) görevlisinin Bulgaristan sınırında görevlendirilmesini umuyoruz.” şeklinde konuştu. Sınır kontrollerinin artırılması ihtiyacı olduğunu kaydeden Juncker, "AB sınırlarına giren kişilerin kim olduklarını bilmemiz gerekiyor." dedi.

AB olarak ortak savunma birliğinin kurulması gerektiğine değinen Juncker, Avrupa Savunma Fonu oluşturularak AB’nin Avrupa savunmasının merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Juncker bu oluşumun ayrıca NATO’nun faaliyetlerine de destek olacağını savundu.

Teknolojiye yatırım

Juncker, AB olarak yeni bir teknoloji ve internet yatırım planı uygulayacaklarını, yüksek hızlı interneti yaygınlaştırmayı hedefleyen plan çerçevesinde 2025 yılı itibariyle tüm AB ülkelerinde 5G internet hızına geçileceğini, tüm şehirlerde ise 2020 yılından itibaren ücretsiz kablosuz internet sağlanacağını aktardı.

Muhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın