Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.47
ETH/USDT
3,558.20
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Pence: Bu haber, Trump yönetiminde ayrılık yaratma girişimidir

ABD Başkan Yardımcısı Pence, 2020 yılındaki seçimlerde başkanlığa aday olmayı planladığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bu haber, Trump yönetiminde ayrılık yaratma girişimidir." dedi.

07.08.2017 - Güncelleme : 07.08.2017
ABD Başkan Yardımcısı Pence: Bu haber, Trump yönetiminde ayrılık yaratma girişimidir

ANKARA

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 2020 yılındaki seçimlerde başkanlığa aday olmayı planladığı yönündeki iddiaları yalanladı.

New York Times'da yayımlanan, çeşitli kaynaklara dayandırılan makalede, ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek seçimlerde tekrar aday olamayacağını varsayan bazı Cumhuriyetçilerin "gölge kampanya" yürüttüğü ileri sürüldü.

Makalede, "bağımsız seçmen grubu yarattığı" öne sürülen Pence'in, Trump'ın aday olmaması halinde 2020'de başkanlık için yarışmak istediği belirtildi. 

ABD Başkan Yardımcısı Pence ise bu iddiaları yalanlayarak, "Bu haber, Trump yönetiminde ayrılık yaratma girişimidir. Bu makaledeki iddialar kesinlikle yalandır." ifadesini kullandı.

"Pence'in 2020 için hazır olduğu kesinlikle doğru"

Bu tür yalan haberlerin, kendilerini, Trump'ın gündemini ilerletmeye ve onun 2020 yılında yeniden seçildiğini görmeye odaklanmaktan alıkoyamacağını vurgulayan Pence, "Bunun dışında herhangi bir önerme gülünç ve absürt." değerlendirmesini yaptı.

Beyaz Saray danışmanlarından Kellyanne Conway de ABC'nin "This Week" programında, "Başkan Yardımcısı Pence'in 2020 için hazır olduğu kesinlikle doğru ama yeniden başkan yardımcısı seçilmek için." diye konuştu.

New York Times'ın sözcüsü ise makaleyi savunarak, "Haberimizin doğruluğundan emininiz." açıklamasını yaptı.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.