Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,448.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD Başkanı Obama: Genç kuşaklar iklim değişikliği hakkında daha bilinçli olmalı

ABD Başkanı Obama, genç kuşakların iklim değişikliğinin etkileri hakkında önceki kuşaklara göre daha bilinçli olmaları gerektiğini söyledi.

Büşra Selvi Öğütcen  | 25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
ABD Başkanı Obama: Genç kuşaklar iklim değişikliği hakkında daha bilinçli olmalı

Ankara

HO CHI MINH

ABD Başkanı Barack Obama, genç kuşakların iklim değişikliğinin etkileri hakkında önceki kuşaklara göre daha bilinçli olmaları gerektiğini söyledi.

Resmi ziyaret için Vietnam'da bulanan ABD Başkanı Obama, Ho Chi Minh kentinde genç girişimcilerle bir araya geldi.

Obama, toplantıda yaptığı konuşmada Vietnam'ın iklim değişikliğinden ve deniz suyunun yükselmesinden en çok etkilenen ülkeler arasında olacağına işaret etti. Obama, bunun da Vietnam halkının en önemli geçim kaynakları olan balıkçılık ve tarım üzerinde büyük etkisi olacağına dikkati çekti.

Genç girişimcilere harekete geçmeleri çağrısında bulunan Obama, "Şimdiki kuşak, çevre konusunda bizden önceki ve bizim kuşaklarımıza oranla daha bilinçli olmalı. İklim değişikliğiyle konusunda bir şeyler yapmazsak gelecekte çok büyük bir sorun haline gelecek." diye konuştu.

Gençken tembellik yaptığını, okulu ciddiye almadığını, basketbol ve kızlarla daha çok ilgilendiğini söyleyen Obama, "Siz, daha şimdiden benden öndesiniz ve bu iyi bir şey." ifadesini kullandı.

Obama, Vietnam'daki temaslarını tamamladıktan sonra Japonya'ya geçecek.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya gelmesi beklenen Obama, 2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin atom bombası attığı Hiroşima kentini de ziyaret edecek.

Muhabir: Büşra Selvi Öğütcen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.