Dolar
32.47
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD, Brezilya'dan et ithalatını askıya aldı

ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue, bozuk et skandalının patlak verdiği Brezilya'da taze et ürünlerinin ithalatının askıya alındığını belirtti.

23.06.2017 - Güncelleme : 23.06.2017
ABD, Brezilya'dan et ithalatını askıya aldı

RIO DE JANEIRO

ABD, bozuk et skandalının yaşandığı Brezilya'dan et ithalatıaskıya aldığını duyurdu.

ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue yaptığı açıklamada, Brezilya Tarım Bakanlığının gerekli önlemleri alana kadar bu ülkeden et ithalatının askıya alındığını belirtti.

Brezilya Federal Polisinin 17 Mart'ta başlattığı operasyonlarda, Tarım Bakanlığı müfettişlerinin rüşvet karşılığında uygunsuz üretim tesislerine lisans verdikleri, birçok firmanın da tarihi geçmiş ve bozulmuş etleri kimyasal madde katarak iç ve dış pazarlara sattıkları belirlenmişti.

Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya'da bozuk etlerin son kullanma tarihlerini değiştirdikleri, etlere kimyasal madde ve su karıştırdıkları iddiasıyla 21 şirket hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından birçok ülke Brezilya'dan et ithalatına kısıtlamalar getirirken, Avrupa Birliği ve bazı ülkeler de ithalatı geçici olarak durdurmuştu.

Muhabir: Dildar Baykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.