Dolar
32.37
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.40
BTC/USDT
70,773.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Suriye rejiminden BMGK kararlarına uymasını bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasına ilişkin, "Rejimden Rusya'yı dinlemesini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına uymasını bekliyoruz." dedi.

02.05.2016 - Güncelleme : 02.05.2016
ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Suriye rejiminden BMGK kararlarına uymasını bekliyoruz

CENEVRE

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye konusunu görüşmek üzere Ürdünlü mevkidaşı Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile bir araya geldi. 

Suriye'de devam eden şiddete ilişkin Rusya ile doğrudan görüştüklerini ifade eden Kerry, "Umudumuz ilerleme kaydetmek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararında, ülke genelinde çatışmaların durması ve insani yardımların ulaştırılmasından bahsediliyor ancak bu gerçekleşmedi ve gerçekleşmiyor." dedi.

Cenevre'deki temasları sırasında çatışmaların durması için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Kerry, "Bunlar kritik saatler. Rejimden Rusya'yı dinlemesini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına uymasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Cudeh ise Suriye'de özellikle de Halep'teki durumun oldukça endişe verici olduğunu, Halep ve çevresinde ateşkesin sona ermesinin ülke genelinde ateşkesi tehlikeye attığını söyledi.

"Ülke genelinde çatışmaların durması siyasi çözüm için daha iyi ve elverişli bir ortam oluşturacak" diyen Cudeh, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin tekrar başlamasının ise çatışmaların durmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Muhabir: Betül Yürük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın