Dünya

ABD Savunma Bakanı Carter: DAEŞ'i yok etmeye bir adım daha yaklaştık

ABD Savunma Bakanı Carter, Irak'ın Felluce kentinin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasına ilişkin, "DAEŞ'i yok etmeye bir adım daha yaklaştık." değerlendirmesinde bulundu.

27.06.2016 - Güncelleme : 28.06.2016
ABD Savunma Bakanı Carter: DAEŞ'i yok etmeye bir adım daha yaklaştık

WASHINGTON

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın Felluce kentinin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasından dolayı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi ve Irak halkını tebrik ettiğini bildirdi.

ABD ve koalisyon güçlerinin Irak güvenlik güçlerine destek vermeye devam edeceğine işaret eden Carter, DAEŞ tarafından yerlerinden edilen sivillerin tekrar evlerine dönmesi ve kentin yeniden inşa edilmesi gibi zorlu görevlerin yerine getirilmeyi beklediğini kaydetti.

Carter, Şii milisler tarafından öldürülen sivillere ilişkin, "Sivillere yapılan tacizlerle ilgili iddialar hakkında Irak hükümetinin başlattığı soruşturmaların tamamlanması da çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Felluce'nin kurtarılmasının Irak'ı daha güvenli hale getireceğini belirten Carter, DAEŞ'i yok etmeye bir adım daha yaklaştıklarını bildirdi.

"Yeni hedef Musul"

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis ise Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, Felluce'nin kurtarılmasının ardından ilk hedefin Musul kenti olacağını belirtti.

Davis, Felluce operasyonu boyunca koalisyon güçlerinin 100'den fazla hava saldırısıyla Irak ordusuna destek verdiğini ve yaklaşık son bir yıldır DAEŞ'in hiçbir yeni stratejik hedefi ele geçiremediğini ifade etti.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın