Dolar
32.34
Euro
35.07
Altın
2,154.87
ETH/USDT
3,226.40
BTC/USDT
63,125.00
BIST 100
8,868.35
Dünya

ABD'de 'Başkanlık Günü' yerine 'Benim Başkanım Değil' protestosu

ABD'nin Chicago kentinde, ''Başkanlık Günü" kutlamaları yerine "Benim Başkanım Değil” başlıklı protesto gösterisi düzenlendi.

21.02.2017 - Güncelleme : 21.02.2017
ABD'de 'Başkanlık Günü' yerine 'Benim Başkanım Değil' protestosu Fotoğraf: AA/Alex Milan Tracy

CHICAGO

ABD'de her şubat ayının üçüncü pazartesi gününde kutlanan Başkanlar Günü, bu yıl Başkan Trump’ın Beyaz Saray’da doldurduğu birinci ayına rastladı.

Trump ve politikalarını protesto etmek isteyen yüzlerce Amerikalı, Chicago’daki Trump Tower önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

"Göçmenler ve Müslümanlar hoş geldiniz"

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride; "Trump benim başkanım değil", "Trump örmek istediği duvarın altında kalacak", "Göçmenler ve Müslümanlar hoş geldiniz" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Farklı grup temsilcilerinin kalabalığa hitap ettiği gösteride, "Bizim ona ihtiyacımız yok, Trump gitmeli", "Nefret de yok korku da, göçmenler hoş geldiniz", "Göçmenlerin ve siyahların da hayatı önemlidir", "Trump'a, Ku Klux Klan’a ve ırkçı ABD'ye hayır" şeklinde sloganlar atıldı. 

Muhabir: Bilgin S. Şaşmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.