Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD'de emekli Müslüman 'polis şefi'ne havaalanında gözaltı

ABD'de Müslüman asıllı Amerikalı emekli Emniyet Müdürü Aden, New York'ta havalimanında 1,5 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

21.03.2017 - Güncelleme : 21.03.2017
ABD'de emekli Müslüman 'polis şefi'ne havaalanında gözaltı

NEW YORK

ABD'de Müslüman asıllı Amerikalı emekli Emniyet Müdürü Hasan Aden, New York'taki JFK Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı seyahat yasağına ilişkin kararnamelerin federal yargıçlar tarafından askıya alınmasına rağmen ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği görevlilerinin havaalanlarında Müslümanlara yönelik gözaltıları devam ediyor.

Kuzey Carolina eyaleti Greenville kentinin eski Emniyet Müdürü Aden'in JFK Uluslararası Havalimanı'nda 1,5 saat tutulduğu ve daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

"Ailemle cep telefonuyla iletişim kurmama dahi izin verilmedi"

Aden, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Paris'te yaşayan annesinin 80'inci yaş günü kutlamasından döndüğü sırada 13 Mart'ta gözaltına alındığını duyurdu.

Gümrük kontrolünden geçerken bir yetkili tarafından durdurulduğunu ve kendisine isminin izleme listesindeki birisinin kullandığı takma adla aynı olduğunun söylendiğini belirten Aden "Eşimle ve ailemle cep telefonuyla iletişim kurmama dahi izin verilmedi. Hareketlerim bir sandalye ile sınırlıydı." ifadelerini kullandı.

Aden ayrıca, "bir zamanlar büyük bir devlet olan ABD'nin geleceğine artık kuşkuyla baktığını" kaydetti.

Hasan Aden, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada ise "Özgürlüklerim kısıtlandı. Gelecek sefer bunun tekrarlanmayacağından ve ülke dışına seyahat ettiğimizde ailemin başına gelmeyeceğinden emin olamıyorum." dedi.

Muhabir: Selçuk Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.