Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.88
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,641.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, Ramazan 2017

ABD'de ilk teravih kılındı

Başkent Washington civarında yaşayan Müslümanlar Amerika Diyanet Merkezi Camisi'nde, New York civarındaki Müslümanlar ise Brooklyn Eyüp Sultan Camisi'nde namaz kıldı

27.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
ABD'de ilk teravih kılındı Fotoğraf: AA / Mohammed Elshamy

WASHINGTON

ABD'de Ramazan ayının ilk teravih namazını, başkent Washington civarında yaşayan Müslümanlar ülkenin en büyük camilerinden Amerika Diyanet Merkezi (DCA) Camisi'nde, New York'taki Müslümanlar ise Brooklyn Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı.

Washington'da yarım saatlik mesafede Maryland eyaleti sınırları içinde yer alan DCA, yüzlerce Müslümanın ilk teravih namazı için bir araya geldiği ibadet mekanı oldu.

Maryland, Washington ve Virginia'dan çok sayıda Müslümanı bir araya getiren ilk teravih namazında gencinden yaşlısına, çocuktan kadına kadar farklı kesimlerden kalabalık cemaat, imam Ali Tos'un kıldırdığı namazla Ramazan ayına erişmenin sevincini yaşadı.

İbadete açıldığı günden bu yana olduğu gibi bu yıl da hatimle teravih namazı kıldırılan DCA, Ramazan boyunca çok sayıda iftar organizasyonuna ve farklı Ramazan etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

New York'ta Eyüp Sultan Camisi

Öte yandan, ABD'de Türklerin en yoğun yaşadığı şehir olan New York'ta ise Brooklyn Eyüp Sultan Camisi, ilk teravih namazında Müslümanları bir araya getirdi.

2010 yılından bu yana New York'taki Müslümanları özellikle Ramazan ayında buluşturan Eyüp Sultan Camisi'nde bir ay boyunca iftar programları ve diğer Ramazan etkinlikleri gerçekleştirilecek.

ABD'de yaşayan Müslümanlar bu yıl Ramazan'da yaklaşık 17 saat civarında oruç tutacaklar.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.