Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,527.80
BTC/USDT
69,962.00
BIST 100
9,105.94
Dünya

ABD'de tren kazası

ABD'nin New Jersey eyaletinde meydana gelen tren kazasında bir kişinin öldüğü 100'den fazla kişininse yaralandığı bildirildi.

29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
ABD'de tren kazası Fotoğraf: AA/Mohammed Elshamy

NEW YORK

ABD'nin New Jersey eyaletinde meydana gelen tren kazasında bir kişinin öldüğü 100'den fazla kişininse yaralandığı bildirildi.

Hoboken Tren İstasyonu'nda sabah saatlerinde kalabalık bir yolcu treni, yolcuların beklediği platforma hızlı bir şekilde çarptı.

Yetkililer ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişininse yaralandığını söyledi.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralılardan bazılarının durumununsa ciddi olduğu belirtiliyor.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevkedildi.

3 yaralının durumu kritik

Jersey City Tıp Merkezi'nden bir yetkili, 51 yaralının kendi hastanelerine getirildiğini belirterek, toplam üç yaralının durumunun kritik olduğu, bunlardan birinin ameliyatta, bir diğerinin ise yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaştı. 

"Tren, tümseğe çarparak havalandı"

Tren hattında çalışan ve kazaya istasyondan şahit olan William Blaine, trenin istasyona yaklaşırken hızının en az saatte 30 mil (48 kilometre) olduğuna dikkati çekerek, tren raylarının sonunda bulunan hız kesme tümseğinin (speed bumper) trenin hızını düşürmediğini kaydederken, "Tümsek hiçbir işe yaramadı. Tren, tümseğe çarparak havalandı." ifadesini kullandı.

Muhabir: Betül Yürük, Övünç Kutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın