Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.00
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,138.22
Dünya

ABD'deki saldırının şüphelisi Çetin 5 ayrı suçtan yargılanacak

ABD'deki Cascade Alışveriş Merkezi'nde 5 kişinin öldüğü silahlı saldırının şüphelisi 20 yaşındaki Arcan Çetin isimli Türk, beş ayrı "birinci derece cinayet" suçlaması ile yargılanacak.

25.09.2016 - Güncelleme : 26.09.2016
ABD'deki saldırının şüphelisi Çetin 5 ayrı suçtan yargılanacak

NEW YORK

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletinde bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenleyen ve 5 kişiyi öldüren zanlı Türkiye doğumlu Arcan Çetin'in beş ayrı "birinci derece cinayet" suçlaması ile hakim önüne çıkacağı bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde 5 kişinin öldüğü silahlı saldırının şüphelisi 20 yaşındaki Çetin'in beş ayrı "birinci derece cinayet" suçlaması ile yargılanacağı ifade edildi.

Sosyal medya hesabında Adana doğumlu olduğu belirtilen ve Oak Harbor kasabasında evininin yakınlarında silahsız yakalanan şüpheli Çetin'in yarın mahkemeye çıkacağı bildirildi.

Washington eyalet polisi, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra yakalanan zanlı Çetin'in, Türkiye'den ABD'ye ailesi ile göç ettiğini ve "yasal ve sürekli oturum hakkı" olduğunu açıklamıştı.

Yetkililer, Çetin'in daha önce de alkollü araç kullanmak ve aile içi şiddet suçlamalarıyla mahkemeye çıktığını ifade etmişti.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki alışveriş merkezinde 23 Eylül'deki saldırıda 4'ü kadın, 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Betül Yürük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın