Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.10
BTC/USDT
70,353.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD'deki saldırıyı gerçekleştiren Çetin suçlamaları kabul etti

ABD'nin Washington eyaletindeki bir alışveriş merkezinde 5 kişinin öldürülmesi olayının zanlısı Arcan Çetin, suçlamaları kabul etti.

27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
ABD'deki saldırıyı gerçekleştiren Çetin suçlamaları kabul etti

NEW YORK

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletindeki bir alışveriş merkezinde 5 kişinin öldürülmesi olayının zanlısı Arcan Çetin (20), suçlamaları kabul etti.

Cinayet zanlısı Arcan Çetin, Skagit County bölge mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen suçlamaları anladığını ve suçunu kabul ettiğini belirten Çetin için mahkeme 2 milyon dolar kefalet bedeli belirledi.

Çetin'in her bir cinayet için en az 20 yıl hapisle yargılanacağı belirtildi.

Duruşmaya bazı kurbanların yakınları ve Arcan Çetin'in annesi de katıldı.

Zanlının cinayetleri niçin işlediğine ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve henüz hiçbir ihtimalin dışlanmadığı kaydedildi.

Cinayetleri bir dakika içinde işledi

Mahkeme belgelerine göre, Arcan Çetin cinayetleri 1 dakika içinde işledi. Macy's mağazasında önce elbise askılarının yanında bir genç kıza ardından da kozmetik bölümündeki 4 yetişkine ateş eden Çetin'in silahının şarjörünü tezgaha bırakarak mağazadan ayrıldığı kaydedildi.

Arcan Çetin'in okul arkadaşları ve ABD medyasında yer alan iddialara göre, Çetin'i sorunlu bir çocuk ve kadınlara kaba davranan, kötü sözler söyleyen birisi.

Washington eyalet polisi, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra yakalanan zanlı Çetin'in, Türkiye'den ABD'ye ailesi ile göç ettiğini ve "yasal ve sürekli oturum hakkı" olduğunu açıklamıştı.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki alışveriş merkezinde 23 Eylül'deki saldırıda 4'ü kadın, 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.