Dolar
32.39
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.40
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'ABD'nin terör örgütleriyle hareket etmesine karşıyız'

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Cuğani, "ABD'nin bölgede terör örgütlerine karşı başka bir terör örgütünü kullanmasına karşıyız. Terör örgütü DEAŞ, PYD terör örgütüyle bitirilemez." dedi.

10.03.2017 - Güncelleme : 10.03.2017
'ABD'nin terör örgütleriyle hareket etmesine karşıyız'

ŞANLIURFA-Müslüm Etgü

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Abbut Cuğani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde Cerablus ve Bab kentlerinin terör örgütlerinden temizlendiğini anımsatarak, Türkiye'ye teşekkür etti.

Bundan sonraki hedeflerinin Münbiç ve Rakka'nın terör örgütlerinden arındırılması olduğunu dile getiren Cuğani, "Kimse bizden vatanımız ve ailelerimizi DEAŞ veya PYD’nin kontrolü altında bırakacağımızı düşünmesin." dedi.

Sivillerin zarar görmemesi adına Bab operasyonunun biraz uzadığını aktaran Cuğani, "Türk askerleri topraklarımızın terör örgütlerinden kurtarılması için kanlarını bizim halkımızın kanıyla beraber Suriye topraklarında akıttılar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşanan gecikme, DEAŞ'in Bab ilçesinde sivilleri kalkan olarak kullanması ve Türkiye güçlerinin ise sivillere zarar vermeden operasyonları yürütmesinden kaynaklandı. Sivillere zarar verilmeden operasyonlar yürütüldüğü için Bab operasyonu gecikti fakat çok az sayıda sivilin yara alması ile sonuçlanarak Bab DEAŞ örgütünden kurtarıldı." diye konuştu.

"Şimdiki hedef Rakka ve Münbiç'in terörden arındırılması"

Bundan sonra aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini vurgulayan Cuğani, Suriye halkının kendilerine güvenmelerini istedi.

Sivillerin terör örgütleri DEAŞ, PYD'den medet ummamaları gerektiğini dile getiren Cuğani, şimdiki hedeflerinin Rakka ve Münbiç kentlerinin terör örgütlerinden arındırılması olduğunu belirtti. Cuğani, şunları kaydetti:

"ABD’nin bölgede terör örgütlerine karşı başka bir terör örgütünü kullanmasına karşıyız. Terör örgütü DEAŞ, PYD terör örgütüyle bitirilemez. Arap aşiretleri olarak PYD’nin Rakka operasyonunda yer almasını kesinlikle reddediyoruz. Sadece Rakka değil hiçbir toprak parçamızın terör örgütü olan PYD ile ortak operasyon yürütülerek DEAŞ’dan geri alınmasını kabul etmiyoruz çünkü bizler Arap aşiretleri olarak terör örgütüyle bir diğer terör örgütüne karşı operasyon yapılamayacağını, bunun çok büyük yanlış olduğunu ifade ediyoruz."

"Hiçbir terör örgütü olmasını kabul etmiyoruz"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan da birilerinin terörün Suriye'de bitmesini istemediğini söyledi. 

Suriye ve Ortadoğu'da sükunet istediklerini dile getiren Bozoğlan, "Suriye'de hiçbir terör örgütünün olmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın