Dünya

Afganistan'da patlama: 80 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen protesto yürüyüşünde meydana gelen patlamada 80 kişi hayatını kaybetti.

Sayed Khodaberdi Sadat  | 23.07.2016 - Güncelleme : 23.07.2016
Afganistan'da patlama: 80 ölü

Kabil

KABİL

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü İsmail Kavusi, Kabil'in Deh Mazang bölgesinde Hazaraların, yaşadıkları mahalleye elektrik hatları çekilmesi talebiyle düzenledikleri gösteri sırasında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 80'e yükseldiğini açıkladı.

Kavusi, patlamada 200'ün üzerinde kişinin de yaralandığını söyledi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre 3 intihar bombacısı göstericilerin arasına karışırken ilk bombacı kendisini patlattı, ikinci intihar bombacısı polis tarafından öldürüldü ve üçüncü ise bomba düzeneği bozulduğu için saldırıyı gerçekleştiremedi.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani saldırıyı kınama mesajı yayımlarken, Afganistan'da pazar günü matem günü ilan edildi.

ABD'den kınama

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

"ABD, Kabil'de düzinelerce Afgan vatandaşının ölmesine ve yaralanmasına neden olan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor." ifadesi kullanılan açıklamada, ABD'nin, olaya ilişkin soruşturmaya destek vermeye hazır olduğunu, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'ye ilettiği kaydedildi.

Kabil'deki masum insanların, anayasal hakları olan barışçıl bir gösteri sırasında öldüğüne işaret edilen açıklamada, "saldırının ardındaki katillerin amaçlarına ulaşamayacağı" vurgulandı.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın