Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
69,905.00
BIST 100
9,092.26
Dünya

Alman istihbaratının yabancı gazetecileri dinlediği iddia edildi

Alman Dış İstihbarat Teşkilatının farklı ülkelerdeki yabancı medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri dinlediği öne sürüldü.

Erbil Başay  | 24.02.2017 - Güncelleme : 25.02.2017
Alman istihbaratının yabancı gazetecileri dinlediği iddia edildi

Berlin

BERLİN

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Alman Dış İstihbarat Teşkilatının (BND), 1999 yılından beri dünya genelinde gazetecilere ve medya kuruluşlarının bürolara ait en az 50 telefon ve faks numarası veya elektronik posta adresini takip etti.

BND'nin dinleme hedefleri arasında, BBC'nin Afganistan ve Londra’da bulunan bürolarının hatların yer aldığı ifade edilen haberde, bunun yanı sıra BBC World'un da izlendiği belirtildi.

"Basın özgürlüğüne büyük müdahale"

Haberde, dinleme listesinde New York Times'ın Afganistan'daki hattı ile Reuters ajansının Afganistan, Pakistan ve Nijerya’daki cep ve uydu telefon bağlantılarının da yer aldığı bildirildi.

Alman Gazeteciler Birliği (DJV) Başbakanı Frank Überall, Alman hükümetinden söz konusu iddiaların aydınlatılmasını talep ederek "İddialar doğrulanırsa bu, basın özgürlüğüne büyük bir müdahaledir." dedi.

Muhabir: Erbil Başay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın