Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.31
ETH/USDT
3,570.70
BTC/USDT
70,489.00
BIST 100
9,047.28
Dünya

Almanya’da silah ticareti yapan bir kişiye gözaltı

Almanya’nın Magstadt bölgesinde silah ticareti yapan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Zanlının Paris’teki terör saldırılarıyla bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor

27.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
Almanya’da silah ticareti yapan bir kişiye gözaltı

BERLİN

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Magstadt bölgesinde silah ticareti yapan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Stuttgart Savcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 24 yaşındaki zanlı hakkında, silah yasalarını ihlal etmekten dolayı soruşturma başlatıldı.

Kuru sıkı silahları izinsiz olarak ateşli silaha dönüştürmek ve bunları internet üzerinden satmakla suçlanan zanlının bu ayın başında kalaşnikof tipi  4 tüfeği  Paris’teki bir kişiye sattığı yönünde şüphenin bulunduğu  belirtildi.

Alıcının isminin henüz tespit edilemediğine işaret edilen açıklamada,  zanlının 13 Kasım’da Paris’te gerçekleşen terör saldırılarıyla olası bir bağlantısı olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Alman basınında yer alan haberlerde zanlının evinde yapılan aramalarda 16 silahın bulunduğu ifade edildi.  Bu kişinin gizli bir internet platformundan silahları sattığı belirtildi.

Muhabir: Erbil Başay Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.