Dünya, Zeytin Dalı Harekatı

Almanya'da 'Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi' düzenlendi

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Salzgitter kentinde "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi" düzenlendi.

11.02.2018 - Güncelleme : 12.02.2018
Almanya'da 'Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi' düzenlendi

KÖLN

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Salzgitter kentinde "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi" düzenlendi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) kentin belediye meydanında düzenlediği miting, İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

"Türk Kürt kardeştir"

Ellerinde Türk bayrakları ve ay yıldızlı balonlarla mitinge katılan binlerce kişi "Türk Kürt kardeştir", "Kahrolsun terör", "YPG/PYD/PKK, DEAŞ ve türevleri terör örgütüdür" yazan dövizler taşıdı.

Afrin'deki terör örgütü yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye'nin meşru müdafaa hakkı olduğunun vurgulandığı mitingde, "Ölürüm Türkiyem" şarkısı hep bir ağızdan seslendirildi.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, şehitleri anarak başladığı konuşmasında geçmişte soykırıma, savaşlara ve felaketlere maruz kalan insanlara kucak açan Türk milletinin, bugün ise milyonlarca mağdura gönlünü açtığını ifade etti.

"Türkiye tüm terör örgütlerine karşı tek başına bir mücadele içinde"

Sırakaya, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün Türkiye terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele vermektedir. Türkiye tüm terör örgütlerine karşı tek başına bir mücadele içindedir. PKK terör örgütü bu güne kadar ülkemde 50 bin insanı katleden bir terör örgütüdür. Suriye savaşı başlayınca 700'den fazla, Afrin operasyonu başladıktan sonra 100'ün üzerinde füze ülkemin değişik yerlerine bu terör örgütü tarafından füze gönderildi. Türkiye sınırında terör örgütü kuranlar Türkiye'nin buna seyirci kalmasını bekliyorlarsa daha çok bekleyecekler."

Türkiye'nin güvenliğinin, Türkiye'nin duruşu ve bu terör örgütlerine karşı mücadelesinin, vatanları olan Türkiye'nin yanı sıra vatan bildikleri Almanya'nın güvenliği için son derece önem teşkil ettiğini anlatan Sırakaya, bu nedenler yüzünden UETD olarak Zeytin Halı Harekatı'nı desteklediklerini ve bu uluslararası toplumun da bu harekatı desteklemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mesut Zeyrek

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın