Dolar
32.51
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Almanya'da 'Kayı Boyu Obası' kuruldu

Almanya'daki Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı'nda kurulan "Kayı Boyu Obası" ziyaretçilere adeta tarihte yolculuk etme fırsatı sunuyor.

03.01.2018 - Güncelleme : 04.01.2018
Almanya'da 'Kayı Boyu Obası' kuruldu Fotoğraf: AA/Mesut Zeyrek

RHEINBERG

Almanya'da 18'incisi düzenlenen "Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı"nda kurulan "Kayı Boyu Obası" ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Duisburg kenti yakınlarındaki Rheinberg kasabasında devam eden fuarda kurulan çadırı ziyaret edenler, o dönemin elbiselerini giyerek hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buluyor.

Obayı kuran firmanın yetkilisi Osman Ayan, malzeme ve kostümlerin Türkmenistan ve Türkiye'den geldiğini, insanların TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisiyle obaya aşina olduklarını ve bu yüzden de yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Daha önce farklı etkinliklerde de yer alan Kayı Boyu Obası'nı bu sefer Almanya'da kurduklarını belirten Ayan, "Özümüze bu şekilde sadık kalmak istiyoruz. İnsanlar bu yaşam tarzına zaten aşina. Burada adeta tarihe yolculuk ediyorlar. Ekranda gördüklerini canlı olarak yaşıyorlar, bu da onlara ayrı bir hava katıyor." dedi.

Ayan, Diriliş Ertuğrul'u 7'den 70'e herkesin takip ettiğini, bunun bir diziden öte güzel bir proje olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes tarafından takip ediliyor, her yaş grubuna hitap ediyor. En çok bize 'Ertuğrul Bey çadırın içinde mi?' diye soruyorlar. Biz de 'Toplantı var' ya da 'Karacahisar kalesine gitti' diyoruz. Dizideki replikleri burada canlandırıyoruz. Dizi çok başarılı ancak şunu söylemekte de fayda var, tarihi sadece dizilerden değil, kitaplardan öğrenmenin daha faydalı olduğuna inanıyoruz."

Fuar 7 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Muhabir: Mesut Zeyrek

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın