Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Antarktika'da 300'den fazla balina avlandı

Japonya'da, küresel tepkilere rağmen sürdürülen Antarktika balina avına çıkan filonun ülkeye geri döndüğü ve 300'den fazla balinanın öldürüldüğü bildirildi.

31.03.2017 - Güncelleme : 31.03.2017
Antarktika'da 300'den fazla balina avlandı

ANKARA

DailyTimes'da yer alan habere göre, Su Ürünleri Ajansından yapılan basın açıklamasında kasımda Güney Okyanusu'nda balina avlamak üzere yola koyulan ve 5 gemiden oluşan filodaki 3 geminin sabah saatlerinde Japonya'nın güneyindeki Şimonoseki limanına geldiği belirtildi.

Gemilerin Antarktika'da en az 300 minke balinasını avladığı kaydedilen açıklamada, "Filonun görevi Antarktika Denizi'ndeki ekolojik sisteme ilişkin araştırma yapmaktır." ifadelerine yer verildi.

"Balinalar etleri için avlandı"

Öte yandan çevreciler söz konusu araştırmanın bir kurgu olduğunu, balinaların etleri için avlandığını öne sürdü.

Filonun dönüşünde limanda toplanan 200'den fazla kişi arasında bulunan Uluslararası İnsani Toplum Derneği (HSI) Başkan Yardımcısı Kitty Block tarafından okunan bildiride, Japonya'nın güvenilmez bir bilimsellikle balinaları öldürdüğü her yıl, bu muhteşem hayvanlar gereksiz yere kurban veriliyor. Bu bilim adına yapılan yakışıksız bir gaddarlıktır ve buna son verilmelidir." ifadesi kullanıldı.

"Japon filosu geçen yıl 333 balina katletti"

Deniz Memelileri Araştırma Enstitüsü (ICR), Japon filosunun geçen yıl Antarktika'da 333 balinayı katlettiğini açıklamıştı.

Küresel bilgisayar korsanları grubu "Anonymous", 2015'in sonunda balina avına çıkan Japon gemilerini protesto etmek için Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin resmi internet sitesine saldırı düzenlemişti. Anonymous, saldırıdan birkaç saat önce sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Japon gemilerinin balina avına çıkmasını eleştirmiş ve Abe'nin internet sitesinin çökertileceği tehdidinde bulunmuştu.

Çevreciler ve hayvan hakları eylemcilerinin tüm protestolarına karşın Japonya, Antarktika'daki yıllık balina avını tekrarlama kararı almıştı.

Avustralya'da "Güney Okyanusu Balina Barınağı" olarak koruma alanı ilan edilen bölgede 2015'te avcılık yapan Japon gemisine 1 milyon dolar para cezası vermişti.

Muhabir: Dildar Baykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.