Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.80
BTC/USDT
70,005.00
BIST 100
9,067.79
Dünya

'Arnavutluk FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin yanında'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Akarca, Türkiye'nin terörle mücadelede çok ciddi adımlar attığına işaret ederek, Türkiye'nin PKK, FETÖ, DEAŞ ile mücadelesini hukuk çerçevesinde bütün imkanlarıyla yürüttüğünü belirtti.

22.05.2017 - Güncelleme : 22.05.2017
'Arnavutluk FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin yanında'

TİRAN

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye'nin terörle mücadelede çok ciddi adımlar attığına işaret ederek, Türkiye'nin PKK, YPG, PYD, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), DEAŞ ile mücadelesini hukuk çerçevesinde bütün imkanlarıyla yürüttüğünü belirtti.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Arnavutluk Yüksek Mahkemesi Başkanı Xhezair Zaganjori ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Bashkim Dedja ile görüşen Akarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Savcılar Birliğinin 16. Avrupa Bölge Ülkeleri Toplantısı için Arnavutluk Başsavcılığının davetlisi olarak Tiran'da bulunduğunu söyledi.

Toplantıda interneti kullanan terör örgütleri ve suç örgütleriyle mücadelede yeni soruşturma teknikleri konusunun ele alınacağını dile getiren Akarca, dün yaptığı görüşmede Arnavut mevkidaşı Adriatik Llalla ve çalışma arkadaşlarını Türkiye'deki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini ifade etti.

Türkiye'nin terörle mücadelede çok ciddi adımlar attığına işaret eden Akarca, Türkiye'nin PKK, YPG, PYD, FETÖ, DEAŞ ile mücadelesini hukuk çerçevesinde bütün imkanlarıyla yürüttüğünü belirtti.

 "Bu, iş birliğimiz için önem arz etmektedir"

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz'da Silahlı Kuvvetler içerisindeki terörist unsurları vasıtasıyla gerçekleştirdikleri darbe girişimi ve sonrasında başlatılan adli soruşturma ve yargılamalar ile ilgili olarak da Arnavut makamlarını bilgilendirdiklerini aktaran Akarca, örgütün bir kısım mensuplarının da Avrupa ve Balkan ülkelerinde bulunduklarını kaydetti.

Akarca, örgütün, dost ve kardeş ülke Arnavutluk'taki bir kısım faaliyetleri hakkında da meslektaşları ile görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, "FETÖ ile mücadele konusunda Arnavut yetkililer, Türkiye'nin yanında olduklarını, darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu, bunun arkasında buna destek veren mensupları var ise bunlarla ilgili olarak da ciddi bir şekilde incelemelerde ve suç soruşturmalarında bulunacaklarını ifade ettiler." dedi.

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde adli yardımlaşmanın önemine vurgu yaptıklarına dikkati çeken Akarca, "Terörle mücadelede, siber suçlarla, sınır aşan suçlarla, insan ticaretiyle, insan kaçakçılığıyla, uyuşturucu ticareti gibi suçlarla mücadelede çok ciddi bir iş birliğine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu iş birliği iradesinin Arnavutluk'taki başta Başsavcılık makamı olmak üzere bütün yargı mensuplarında bulunduğunu gözlemledik, konuşmalarında bunu ifade ettiler, memnuniyetle bunu tespit ettik. Bu, iş birliğimiz için önem arz etmektedir."diye konuştu.

Malik Hasa,Furkan Abdula

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın