Dünya

Asya Parlamenterler Asamblesi FETÖ'yü 'terör örgütü' olarak kabul etti

TBMM Başkanvekili Aydın, Kamboçya'da düzenlenen, 42 üye ülkenin oluşturduğu Asya Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde, FETÖ'nün "terör örgütü" olarak kabul edildiğini bildirdi.

01.12.2016 - Güncelleme : 01.12.2016
Asya Parlamenterler Asamblesi FETÖ'yü 'terör örgütü' olarak kabul etti

TBMM - COŞKUN ERGÜL

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kamboçya'da düzenlenen, 42 üye ülkenin oluşturduğu Asya Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde, FETÖ'nün "terör örgütü" olarak kabul edildiğini bildirdi.

Başkanvekili Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asya Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul Toplantısı için Kamboçya'da bulunduğunu söyledi.

Toplantıya, 42 üye devlet ve 26 gözlemcinin katıldığını, toplantılarda dünya nüfusunun yüzde 70'ine yakınının temsil edildiğini belirten Aydın, Türkiye'nin, birliğin 2017-2019 dönem başkanlığına ittifakla seçildiğini anımsattı. 

Başkanvekili Aydın, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini tüm detaylarıyla anlattığını, üye ülkeleri konuyla ilgili uyardığını ve destek istediğini aktardı.

Genel Kurul Toplantısı sonuç bildirgesinde, "Asya Parlamenterler Asamblesi, halkın oylarıyla demokratik yollarla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, Fethullah Gülen terör örgütüne karşı mücadelesinde, ülkedeki demokrasi, adalet, güvenlik ve istikrarı koruma konusunda her türlü desteği vermeye hazırdır" ifadesinin yer aldığını vurgulayan Aydın, "42 üye ülkenin oluşturduğu Asya Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde, FETÖ 'terör örgütü' olarak kabul edildi." dedi.

Ahmet Aydın, toplantıda ayrıca, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve Suriye'deki istikrarsızlığın giderilmesi için ortak hareket etme kararı da alındığını kaydetti.

Toplantıya, Başkanvekili Aydın'ın yanı sıra; Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de katılıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın