Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,207.36
ETH/USDT
3,578.30
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,043.58
Dünya

Avrupa Birliği: Mülteci kamplarına dönük saldırılar kabul edilemez

Avrupa Birliği (AB) Suriye'deki bir mülteci kampına dönük saldırının kabul edilemez olduğunu ve saldırıyla uluslarası insani hukukun ciddi şekilde ihlal edildiğini bildirdi.

Hasan Esen  | 06.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
Avrupa Birliği: Mülteci kamplarına dönük saldırılar kabul edilemez

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

BRÜKSEL 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriye'deki Kamune çadır kentinin hedef alınmasına ilişkin, ortak yazılı bir açıklama yaptı.

Saldırıya dair haberlerin, en savunmasız kişilerin çatışmaların ilk kurbanları olmaya devam ettiğini gösterdiği belirtilen açıklamada, "Mülteci kampları, şiddetin hedefi değil, en muhtaç durumdakilerin çatışmalardan korunacağı yerler olmalı. Mülteci kamplarına saldırılar kabul edilemez ve uluslararası insani hukukun ciddi şekilde ihlalidir." ifadesine yer verildi.

"Zorla süreci tekrar yoluna koymanın zamanıdır"

Çatışmanın tüm taraflarından sivillerin korunması, okul ve sağlık tesisleri gibi sivil alt yapıların hedef alınmaması istenen açıklamada, en çok ihtiyacı olanların şartsız bir şekilde insani yardımlara erişmesine izin verilmesinin önemine işaret edildi.

AB'nin Suriye halkına destek vermeye devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Bu tür saldırılar, iç savaşı sona erdirmek için müzakerelere olan acil ihtiyacın önemini vurguluyor. Uluslararası kamuoyunun müştereken hareket etmesi ve zorla süreci tekrar yoluna koymasının zamanıdır." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın