Dolar
32.33
Euro
34.86
Altın
2,195.69
ETH/USDT
3,584.40
BTC/USDT
70,716.00
BIST 100
8,990.97
Dünya, Ramazan 2017

Bağdat'ta yoksulların ve göçmenlerin ocağı: Çorbahane Aşevi

Bağdat'ta Çorbahane Aşevi'nde, DEAŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerle yoksullara her gün iftar yemeği veriliyor.

15.06.2017 - Güncelleme : 15.06.2017
Bağdat'ta yoksulların ve göçmenlerin ocağı: Çorbahane Aşevi Fotoğraf: AA/Murtadha Sudani

BAĞDAT - HAYDAR HADİ

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, DEAŞ saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerle yoksullara her gün iftar yemeği veriliyor.

Bağdatlı öğrenci ve gençlerden oluşan bir grup gönüllü, Azamiye bölgesinde çöp yığınlarının bulunduğu terk edilmiş eski bir binayı temizleyerek Çorbahane Aşevi'ne çevirdiler.

Aşevinde, Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 500 kişilik iftar yemeği pişiriliyor. Bu yemekler, DEAŞ saldırıları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin çeşitli yerlerinden gelen iç göçmenlerle yoksullara dağıtılıyor.

Çorbahane adıyla bilinen aşevinde sadece çorba değil, sulu yemek, et ve pilav pişirilerek servis ediliyor.

AA'ya konuşan aşevi müdürü Muhammed Sami, " Burası kar amacı gütmeyen, yoksul ve iç göçmenlere yardım için gönüllülük esası üzerine kurulu bir yer." dedi.

Gelemeyenlere özel servis hizmeti

Hiçbir siyasi partiden maddi yardım talebinde bulunmadıklarını vurgulayan Sami, "Hayırseverlerden aldığımız bağışlarla yardımlarımızı yapıyoruz. Günlük yaklaşık 500 aileye iftar yemeği veriyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı aşevine gelemeyenlere de yemekleri özel servis araçlarımızla ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kendisi de avukat ve akademisyen olan Sami, bedava iftar yemeği veren söz konusu aşevinin Irak ve Bağdat'ta benzeri olmadığına dikkati çekerek, "Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerinde buna benzer örnekler var. Ülkenin başka yerlerinde de sosyal dayanışmayı hayata geçirmeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın