Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.20
BTC/USDT
70,147.00
BIST 100
9,104.20
Dünya

'Barış için söylemlerin fiiliyata dökülmesi gerekiyor'

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, Arap Barış Planı'na bağlı olduklarını vurgulayarak, "Barış için söylemlerin fiiliyata dökülmesi gerekiyor." dedi.

31.05.2016 - Güncelleme : 31.05.2016
'Barış için söylemlerin fiiliyata dökülmesi gerekiyor'

Ramallah

RAMALLAH

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarını tanımalıdır. İsrailli yetkililerin söyledikleri genel ilişkilerden öteye geçmiyor. Bizler Başbakan Binyamin Netanyahu ile hükümetinin söylediklerinin aksini yapmasına alıştık." ifadesini kullandı.

Arap Barış Planı'na bağlı olduklarını vurgulayan Ureykat, "Barış için söylemlerin fiiliyata dökülmesi gerekiyor. İsrail'in, emrivaki siyasetine, Yahudi yerleşim birimleri inşaatına, Kudüs'ü Yahudileştirme politikasına, yargısız infazlarına ve evleri yıkmaya son vermesi, tutukluları serbest bırakması, 1967 sınırlarını tanıması ve imzalanan anlaşmaları uygulaması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Qays Abu Samra,Gülşen Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.