Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.58
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,833.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Başbakan Yıldırım ile Somali Cumhurbaşkanı Fermacu Londra'da görüştü

Başbakan Yıldırım, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Somali konulu yüksek düzeyli konferans kapsamında, Somali Cumhurbaşkanı Fermacu ile görüştü.

12.05.2017 - Güncelleme : 12.05.2017
Başbakan Yıldırım ile Somali Cumhurbaşkanı Fermacu Londra'da görüştü

LONDRA

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Somali konulu yüksek düzeyli konferans kapsamında, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede Yıldırım, konferans sonuçlarının kardeş Somali halkı ve Somali'nin geleceği için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin kalkınma, güvenlik ve istikrar başta olmak üzere her alanda Somali ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, terörle mücadele alanında Somali'den iş birliği beklentilerini ifade etti.

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu da Başbakan Yıldırım'a Somali konferansına katılımları için teşekkür etti.

Türkiye'nin, Somali'ye her alanda verdiği destek için memnuniyetini dile getiren Fermacu, Somali'de kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı okulu hatırlatarak, Türkiye ile her konuda iş birliğini sürdüreceklerini kaydetti.

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.