Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,209.72
ETH/USDT
3,578.00
BTC/USDT
70,984.00
BIST 100
9,040.50
Dünya

Belçika ve AB’den terör örgütü PKK’ya yine izin

Terör örgütü PKK, Belçika yönetiminden aldığı izinle gösteri düzenlerken, AB Komisyonu da binalarına girmesine izin verdiği PKK'lıların sözde raporunu aldı.

Ata Ufuk Şeker  | 27.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
Belçika ve AB’den terör örgütü PKK’ya yine izin Fotoğraf AA: Dursun Aydemir

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

BRÜKSEL

Belçika, terör örgütü PKK‘ya gösteri yapması için yine izin verirken, AB Komisyonu da terör örgütünün sözde raporunu aldı.

Terör örgütü PKK, Belçika yönetiminden aldığı izinle Brüksel’de AB’nin yönetim binalarının yer aldığı Schuman Meydanı'nda Türkiye karşıtı gösteri düzenledi.

Yaklaşık 60 kişilik grup, PKK ve PKK’nın Suriye uzantısı PYD ile onun askeri kanadı YPG’yi simgeleyen bez parçaları ve terörist başının posterlerini taşıdı.

Bir süre slogan atan PKK’lılardan üçü, daha sonra AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisine giderek, Türkiye’de devam eden terör operasyonlarına ilişkin hazırladıkları sözde raporu verdi. Bir süre PKK’lılarla konuşan AB çalışanı da raporu aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’yi terörle mücadele konusunda sık sık eleştiriyor. 

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.