Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Dünya

Belçika'da kamu çalışanları greve gitti

Belçika'da kamu çalışanlarının yaptığı grev nedeniyle, ulaşım, okul, posta ve hapishane hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor.

31.05.2016 - Güncelleme : 31.05.2016
Belçika'da kamu çalışanları greve gitti

BRÜKSEL

Belçika'da kamu çalışanlarının yaptığı grev nedeniyle, ulaşım, okul, posta ve hapishane hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor.

Kamu çalışanları hükümetin bütçede kesinti kararına karşı greve gitti.

Göstericiler fişek attı

Belçika'da grev yapan kamu çalışanları, hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Nord tren istasyonunda toplanan sendika üyeleri, Kraliyet sarayı, parlamento ve Brüksel yerel hükümet binalarının önünden geçerek şehir merkezine vardı. Hükümetin tasarruf önlemlerinin eleştirildiği pankart ve döviz taşıyan göstericiler, sık sık fişek de attı.

Belçika polisi, göstericilerin sayısını 7 bin 500 olarak açıklarken, sendikalar 12 bin kişinin bir araya geldiğini ve bunun bir başarı olduğunu belirtti. Gösteri sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.

Fransızca konuşulan Valon bölgesinde hizmetler durdu

Belçika demiryolları, grev nedeniyle ülkenin Fransızca konuşulan Valon bölgesinde hizmetlerin durduğunu açıklarken, Felemenkçe'nin resmi dil olduğu Flaman bölgesinde trenlerin yüzde 40'ı çalışmıyor.

Normal günlerde çok kısa aralıklarla seferlerin bulunduğu metrolarda trenler, bugün 15-20 dakikada bir istasyonlara geliyor. Bazı otobüs ve tramvay hatlarında ise seferler tamamen durdu.

Eurostar firmasının işlettiği Londra ve Brüksel arasındaki trenler hizmet verirken,Thalys'in işlettiği Paris ve Brüksel arasındaki bazı seferler iptal edildi. Thalys, ayrıca Almanya ve Belçika'nın Liege kentine tren seferlerinin yapılmayacağını açıkladı.

Postane ve öğretmenlerden greve destek

Bazı postane çalışanları da greve giderken, okullar açık olsa da öğretmenlerden de greve katılanlar oldu.

Bunun yanında Belçika hapishanelerindeki gardiyanların 5 hafta önce başlattığı grev de anlaşma sağlanamaması nedeniyle halen devam ediyor. 

Muhabir:Hasan Esen



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın