Dünya

Belçika'daki Türklerden Arakanlı Müslümanlar için yardım

Bürüksel'de Türk Kızılayı ve UETD'nin iş birliğinde düzenlenen gecede Arakanlı Müslümanlar için para toplandı.

06.10.2017 - Güncelleme : 06.10.2017
Belçika'daki Türklerden Arakanlı Müslümanlar için yardım

BRÜKSEL

Türk Kızılayı ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Arakanlı Müslümanlar için Belçika'da gece düzenleyerek para topladı.

Başkent Brüksel'deki etkinlik, Kuran-ı Kerim, İstiklal Marşı ve Belçika ulusal marşının okunmasıyla başladı. Gecede, Arakanlı Müslümanların sorunlarına dikkat çekilen konuşmalar yapıldı.

UETD Belçika Şubesi Başkanı Basir Hamarat, yaptığı açıklamada, etkinliği düzenlemedeki amaçlarının, zulme maruz kalan Müslümanlara yardım etmek olduğunu belirtti. Arakan'da yaşananlara diğer ülkeler gibi sessiz kalmak istemediklerini kaydeden Hamarat, "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu gündeme getirdi. Biz de Avrupa'nın her ülkesinde bu tür çalışmaları yapıyoruz." dedi.

UETD Belçika Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eryiğit de UETD ve Türk Kızılayının Avrupa'da bir yardım kampanyası başlattığına değinerek, "Avrupa'nın çeşitli yerlerinde böyle etkinliker düzenlendi. O iş birliği içindeki ortak banka hesabına yüklüce para yatırıldı. Biz de bu kampanya eşliğinde böyle bir etkinlik hazırladık. Amacımız Arakan'a faydalı olabilmek." diye konuştu.

Etkinliğe, Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'nun yanı sıra Belçika'da yaşayan Türk vatandaşları katıldı. 4 saat süren programda, yaklaşık 10 bin avro toplandığı açıklandı.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Son saldırılarda 200'den fazla köy, ordu ve fanatik Budistler tarafından yok edildi.

Myanmar'da 1970'lerden bu yana sistematik saldırılar nedeniyle etnik temizliğe maruz kalan yaklaşık 2 milyon Arakanlı Müslüman'ın yüzde 84'ü çevre ülkelere sığındı.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.