Dolar
32.33
Euro
34.92
Altın
2,214.90
ETH/USDT
3,577.50
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Beşir köyü harabeye dönmüş durumda'

Haşdi Şabi Türkmen Gücü Kuzey Bölge Komutanı Neccar, "İki yıldan beri DAEŞ'in kontrolünde bulunan Beşir'in tamamına yakını harabeye dönmüş durumda" dedi.

07.05.2016 - Güncelleme : 07.05.2016
'Beşir köyü harabeye dönmüş durumda' Fotoğraf: AA/Ali Mukarrem Garip

KERKÜK

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in elinden nisan ayı sonunda geri alınan Türkmenlerin yaşadığı Beşir köyünün tamamına yakınının harabeye dönüştüğü belirtildi.

Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi Türkmen Gücü Kuzey Bölge Komutanı Yılmaz Neccar, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, Beşir köyünün DAEŞ'ten geri alınmasında birlikte hareket etmenin etkisi olduğunu belirterek, "Beşir'in kurtarılması için tüm Iraklıların kanı birbirine karışmıştır. Irak halkı olarak birleşince zafer elde edebiliyoruz." dedi.

''İki yıldan beri DAEŞ'in kontrolünde bulunan Beşir'in tamamına yakını harabeye dönmüş durumda." diyen Neccar, şunları kaydetti:

"Kurtardıktan sonra burada DAEŞ'e ait tünelleri ve evlere döşenen mayınları imha etme çalışmalarını sürdürüyoruz. Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri bölgenin güvenliğini polis güçlerine teslim edecek. DAEŞ ile mücadelemizde Peşmerge güçleriyle ortak hareket edeceğiz.''

Haşdi Şabi 16.Tugay Türkmen Gücü Komutanı Abu Tair de ''Beşir, kurtarılmasına rağmen zaman zaman DAEŞ füzelerinin saldırısına maruz kalıyor. DAEŞ'in bölgeden uzaklaştırılması için Peşmerge güçleri ile birlikte yakında geniş kapsamlı bir operasyonumuz olacak.'' diye konuştu.

Muhabir: Ali Mukarrem Garip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın