Dolar
32.38
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.80
BTC/USDT
70,146.00
BIST 100
9,110.56
Dünya

Beyaz Saray: Obama ile Erdoğan NATO Zirvesi'nde görüşme imkanı bulacak

Beyaz Saray'dan, ABD Başkanı Obama'nın, Polonya'da gelecek ay yapılacak NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme fırsatı olacağını bildirildi.

29.06.2016 - Güncelleme : 30.06.2016
Beyaz Saray: Obama ile Erdoğan NATO Zirvesi'nde görüşme imkanı bulacak

WASHINGTON

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmada ABD'nin desteğini isteyip istemediğine yönelik soru üzerine Earnest, ABD'li ve Türk yetkililer arasında daha önceki görüşmelerde desteğin sunulduğunu ancak şu noktada yeni bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Earnest, saldırıya dair Türk yetkililerin yürüttüğü soruşturmaya yararlı olabilecek herhangi bir bilgiyi kendileriyle paylaşacaklarını belirtti.

"Obama'nın programında değişiklik yok"

ABD Başkanı Barack Obama'nın gelecek hafta NATO Zirvesi'ne katılmak için Polonya'ya ve İspanya'ya yapacağı seyahat sırasında rotasını değiştirerek İstanbul'a da uğrayıp uğramayacağına yönelik soru üzerine Earnest, Obama'nın programında şu anda herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığı kaydetti.

"Varşova ziyareti kapsamında Başkan açıkçası Türkiye'nin de aralarında bulunduğu NATO müttefiklerimizle görüşme imkanı bulacaktır." diyen Earnest, Obama'nın burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "bir ortamda" görüşme fırsatı bulacağını ifade etti.

Earnest, terör örgütü DAEŞ'in, sadece Irak ve Suriye değil diğer yerlerde de benzeri terör saldırıları yapabileceğinden endişe duymayı sürdürdüklerini belirtti.

Muhabir: Erkan Avci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.