Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,522.60
BTC/USDT
69,679.00
BIST 100
9,066.13
Dünya

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest: Hava saldırısının meşrulaştırılabilir herhangi bir özrü olamaz

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Esed güçlerince vurulan çadır kent için, "Şiddetten kaçarak evlerini terk eden masum sivillere hava saldırısının meşrulaştırılabilir herhangi bir özrü olamaz." dedi.

Hakan Çopur  | 06.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
Beyaz Saray Sözcüsü Earnest: Hava saldırısının meşrulaştırılabilir herhangi bir özrü olamaz

Washington DC

WASHINGTON

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde Esed rejiminin İdlib şehrindeki bir çadır kente düzenlediği hava saldırısı, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması ve Türkiye'deki son siyasal gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İdlib'deki çadır kente düzenlenen hava saldırısını, "Olabilecek en umutsuz durumdaki insanlara hava saldırısı düzenlemenin hiçbir meşru yanı yoktur." şeklinde yorumlayan Earnest, saldırının failleri hakkında kesin bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Masum sivillere yönelik bu tür saldırıların "kalp kırıcı ve savunulamaz" olduğunu vurgulayan Earnest, "Zaten şiddetten kaçarak evlerini terk eden masum sivillere yönelik hava saldırısının meşrulaştırılabilir herhangi bir özrü olamaz." şeklinde konuştu.

Bölgede Rus ve Esed rejiminin savaş uçaklarının olduğunu hatırlatan sözcü, Esed rejiminin daha önce birçok kez masum sivillere karşı hava saldırıları düzenlediğini kaydederek, "Eğer bu saldırının da rejim tarafından yapıldığı kesinleşirse bunun masumlara yönelik ilk hava saldırısı olmadığını biliyor olacağız." dedi.

Beyaz Saray'dan Türkiye yorumu

Earnest, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili soru üzerine, "Başbakan Davutoğlu ABD ile iyi bir ortak oldu. Kendisinin, iki ülkeyi ilgilendiren birçok konuda özellikle Başkan Yardımcısı (Joe Biden) ile yakın bir iletişimi vardı." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının politik sonuçlarına ilişkin yorum yapmayan Earnest, bu durumun, ABD ile Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele anlamındaki iş birliğine olumsuz bir etki yapmayacağını düşündüğünü belirtti.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın