Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,206.07
ETH/USDT
3,593.50
BTC/USDT
70,896.00
BIST 100
9,047.16
Dünya

'Bingazi'deki askeri operasyonlar ivedilikle durdurulmalı'

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Bingazi'deki askeri operasyonlar ivedilikle durdurulmalı." denildi.

11.11.2017 - Güncelleme : 11.11.2017
'Bingazi'deki askeri operasyonlar ivedilikle durdurulmalı'

TRABLUS

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyince, Bingazi'deki askeri operasyonların ivedilikle durdurulması istenildi.

Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, askeri operasyonların sadece gruplar arasındaki ayrılığı artıracağı, düşmanlık ve fitneyi pekiştireceği belirtilerek, sükunet çağrısında bulunuldu.

Bingazi'ye yönelik son iki gündür karadan ve havadan yapılan, özel ve kamu binalarını hedef alan, can ve mal kaybına neden olan saldırıların kınandığı açıklamada, "Bingazi'deki askeri operasyonlar ivedilikle durdurulmalı." ifadesi kullanıldı.

Mutabakat hükümetine bağlı Bingazi'deki emniyet müdürlüklerinin önemi vurgulanarak, bu kurumlara yönelik herhangi bir saldırının devlet kurumlarına yapılmış sayılacağı bildirildi.

Libya'da yayın yapan "Libya el-Ahrar" televizyon kanalında yer alan haberde, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nin desteklediği General Halife Hafter'e bağlı silahlı grupların, Bingazi'de UMH'ye ait Terörle Mücadele Görev Gücü merkezine baskın düzenlediği aktarılmış, Hafter yanlısı "Libya el-Hades" televizyon kanalı da söz konusu grupların merkezi ele geçirdiğini açıklamıştı.

UMH İçişleri Bakan Vekili Ferec Kaim ise dün yaptığı açıklamada, Bingazi'deki terörle mücadele merkezine bombalı saldırı düzenlendiğini ve olayda 3 polisin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Muhabir: Afra Aksoy

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın