Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,219.29
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,550.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

BM Genel Sekreteri Ban'dan Suriye açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban, "BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması konusunda defalarca çağrıda bulundum ve bu çağrımı yineliyorum" dedi.

10.10.2016 - Güncelleme : 11.10.2016
BM Genel Sekreteri Ban'dan Suriye açıklaması

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması konusunda defalarca çağrıda bulundum ve bu çağrımı yineliyorum." dedi.

Ban, Suriye, Yemen'deki iç savaş, ve Matthew Kasırgası'nın vurduğu Haiti'deki duruma ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya yapılan ve 140'tan fazla kişinin ölümüne neden olan "acımasız" hava saldırısının uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini belirten Ban, yakınlarını kaybeden ve yas tutan insanların bombalanması kınadı.

İlk bulguların, bu saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince yapıldığını gösterdiğini ifade eden Ban, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları zaten çok büyük bir katliama neden oldu ve ülkenin sağlık tesisleri ve diğer hayati derecede önemli sivil altyapısına fazlasıyla zarar verdi." dedi.

Ban, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne Yemen'deki hak ihlallerini kapsamlı bir şeklide araştırılması için uluslararası bağımsız bir organ kurulması çağrısında bulundu.

Suriye'deki durum Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınmalı

BMGK'nin Suriye'de devam eden çatışmalara çözüm bulamaması ve Rusya'nın vetosu nedeniyle bir kez daha bloke edilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ban, şunları söyledi:

Halep'teki durum içler acısı ve BMGK'nın Suriye konusunda bir kez daha uzlaşamamasından büyük hayal kırıklığı duydum. BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması konusunda defalarca çağrıda bulundum ve bu çağrımı yineliyorum." 

Muhabir: Betül Yürük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın