Dolar
32.47
Euro
35.14
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,750.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

BM'den Libya’daki köle ticaretine tepki

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Fedotov, Libya’da sığınmacıların köle olarak satılması karşısında şoke olduğunu belirterek, "Sorumluların derhal bir açıklama yapması gerekiyor." dedi.

21.11.2017 - Güncelleme : 21.11.2017
BM'den Libya’daki köle ticaretine tepki

VİYANA

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Yury Fedotov, Libya’da sığınmacıların köle olarak satılması karşısında şoke olduğunu belirterek, "Sorumluların derhal bir açıklama yapması gerekiyor." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi’nden yapılan ve UNODC Başkanı Fedotov’un ifadelerine yer verilen açıklamada, Libya’da insanların köle pazarlarında satılmasına sert tepki gösterildi.

Açıklamada, Fedotov’un insanlık dışı uygulamayı kınadığı ve Libya yönetiminden konunun ivedilikle soruşturulmasını talep ettiği kaydedildi.

Fedotov, açıklamada, “Libya’da köle pazarlarının faaliyet gösterdiğine dair haberler karşısında dehşete düştüm ve çok öfkeliyim. Genç erkeklerin ticaret ürünü olarak satıldıklarına dair görüntüler yalnız şoke edici değil, aynı zamanda 21’inci yüzyılın yüz karası. Sorumluların derhal bir açıklama yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, UNODC’nin uluslararası insan kaçakçılığı ile mücadelede Libya hükümetine her türlü desteği vermeye hazır olduğunun altı çizildi.

Muhabir: Aşkın Kıyağan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın