Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.20
BTC/USDT
70,244.00
BIST 100
9,149.26
Dünya

Bosna Hersek'ten Suriyeli savaş mağdurlarına insani yardım

Suriyeli savaş mağdurları için Bosna Hersek'te toplanan yardım malzemelerini taşıyan konvoy, başkent Saraybosna'dan yola çıktı.

14.10.2017 - Güncelleme : 14.10.2017
Bosna Hersek'ten Suriyeli savaş mağdurlarına insani yardım Fotoğraf: AA/Samir Yordamoviç

SARAYBOSNA

Suriyeli savaş mağdurları için Bosna Hersek'te toplanan yardım malzemelerini taşıyan konvoy, başkent Saraybosna'dan yola çıktı.

Saraybosna Müftülüğü ile Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumunun eylül ayında Suriyeli savaş mağdurları için başlattığı "Bosna Hersek Suriye Halkının Yanında" isimli yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılacak. 

Konvoyu uğurlayan Saraybosna Müftüsü Enes Ljevakovic, iki hafta süren yardım kampanyasında, 15 tır yardım malzemesi toplandığını belirterek, "Halkımıza ve bağışçılara desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu yardım, bizim 1990'lı yıllarda yaşadığımız zor dönemlerden geçen Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğumuzun bir göstergesidir." dedi.

Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumundan Elmedin Skrebo da söz konusu konvoyun Bosna Hersek'ten gönderilen 5'inci insani yardım konvoyu olduğunu anımsatarak, "Bugüne kadar yürütülen yardım kampanyaları kapsamında aralık ayından bu yana Suriyelilere 936 ton yardım malzemesi ulaştırdık. Bugünkü konvoyla bu rakam bin 280'e çıkacak." ifadelerini kullandı.

Reyhanlı'daki Suriyeli sığınmacılara Bosna Hersek'ten bugüne kadar 4 konvoy yardım malzemesi gönderildi.

Muhabir: Vesna Besiç, Sanela Crnovrsanin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.