Dünya

Brüksel'de 60 bin kişi hükümeti protesto etti

Belçika'nın başkenti Brüksel'de on binlerce kişi, merkez sağ hükümetin kemer sıkma önlemlerini içeren düzenlemelerini protesto etti.

24.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
Brüksel'de 60 bin kişi hükümeti protesto etti Fotoğraf: Dursun Aydemir/AA

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de on binlerce kişi, merkez sağ hükümetin kemer sıkma önlemlerini içeren düzenlemelerini protesto etti.

Brüksel şehir merkezindeki Kuzey Tren İstasyonu'nda sendikaların çağrısıyla toplanan yaklaşık 60 bin kişi, merkez sağ hükümetin haftalık çalışma saatlerini 38'den 45'e çıkarmaya yönelik düzenlemesine ve emeklilik yaşının 65'den

67'ye yükseltilmesini içeren değişikliğe karşı gösteri düzenledi.

Belçika hükümetinin kemer sıkma önlemlerine karşı çıkan göstericiler, "Yeter bu kadar" sloganını atarak şehrin merkezine doğru yürüdü. Brüksel'de toplu taşıma sektörü çalışanlarının da gösteriye katılması nedeniyle şehir içi ulaşım olumsuz etkilendi.

Protestocular zaman zaman polisle çatıştı. Polise taş ve sopalarla saldıran bazı göstericiler gözaltına alındı. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği gösteride polis göz yaşatıcı gaz ve tazyikli su da kullandı.

Belçika hükümeti ise ülkedeki kamu finansmanının düzene girmesi ve emeklilik sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için bu değişikliklerin gerekli olduğunu açıkladı.

Muhabir:Ata Ufuk Şeker

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın